• Suurin muutos vuoden 2012 alusta voimaan tulleessa ohjeessa on se, että symboliset (CAS) laskimet sallitaan matematiikan, fysiikan ja kemian YO –kirjoituksissa.  Symbolinen laskin auttaa koetehtävien tarkistamisessa paljastaen mahdolliset huolimattomuusvirheet esim. yhtälöiden ratkaisussa, derivoinnissa tai integroinnissa. Katso ratkaisuja pitkän matematiikan tehtäviin TI-Nspire CAS -teknologialla.

  YTL:n ohjeita

  Paras vaihtoehto lukion pitkän matematiikan laskimeksi on markkinoiden monipuolisin symbolisin ominaisuuksin varustettu graafinen laskin: TI-Nspire CX CAS. Tämä helppokäyttöisellä suomenkielisellä käyttöjärjestelmällä varustettu laskin sisältää värinäytön ja USB:n kautta ladattavan akun.  Lisäksi laskimen mukana seuraa monipuolinen matematiikan tietokoneohjelma, jolloin matematiikan tutkimuksia voidaan tehdä myös tietokoneella. TI-Nspire CX CAS on tehokas apuväline myös lukion jälkeisiin jatko-opintoihin.

  Ohjeita laskinten resetointiin/lukitsemiseen syksyn 2013 YO-kirjoituksiin.

  TI-Nspire -tuoteperheen laskimet:

  Suosittelemme, että opiskelijat päivittävät laskimensa käyttöjärjestelmät uusimpaan 3.2. versioon ennen ylioppilaskirjoituksia. Päivitysohjeet löytyvät täältä.

  Muistin tyhjennys:
  Laskimen muisti tyhjennetään valitsemalla perusnäytöltä vaihtoehto 2: Omat asiakirjat ja sitten Menu -näppäimellä avautuvasta valikosta C: Poista kaikki.

  Muistin lukitus - Press-to-Test

  TI-Nspire voidaan myös lukita Press-to-Test -tilaan. Lataa ohje täältä.

  1. Muistin tyhjennys(TI-Nspire versio 3.0 tai 3.1):
  Valitse perusnäytöltä vaihtoehto 2: Omat asiakirjat ja sitten Menu -näppäimellä avautuvasta valikosta C: Poista kaikki.

  ----------------------------

  Vanhempien käyttöjärjestelmäversioiden resetointi/lukitus:

  Lataa tästä ohje vanhalla näppiksellä varustetun TI-Nspire kämmenlaitteen resetointiin.

  Lataa tästä ohje uudella TI-Nspire Touchpad -näppiksellä varustetun kämmenlaitteen resetointiin.