• Paras vaihtoehto pitkän matematiikan opiskelijoille?

  Lukiolaisen ykkösvalinta syksyllä 2017 pitkän matematiikan opiskelijoille on TI-Nspire CX CAS -paketti. 

  TI-Nspire CX CAS -laskimen mukana toimitetaan myös TI-Nspire CAS -ohjelmiston pysyvä lisenssi, jonka arvo erikseen ostettuna olisi yli 60 euroa.

  Vuonna 2016 lukionsa aloittavat opiskelijat suorittavat matemaattisten aineiden yo-kokeet sähköisesti. Ylioppilastutkintolautakunta tulee sallimaan fyysisten laskinten käytön sähköisten ohjelmistojen rinnalla vielä vuosia eteenpäin.

  TI-Nspire CX CAS -laskin ja sen mukana tuleva ohjelmiston pysyvä lisenssi antavat opiskelijalle mahdollisuuden rauhassa valita itselleen parhaan tavan oppia ja valmistautua tuleviin YO-kirjoituksiin. TI-Nspire CX CAS -laskin ja tietokoneohjelma ovat hyödyllisiä apuvälineitä myös fysiikan ja kemian opiskeluissa, sillä yksikkömuunnokset, luonnontieteen vakiot ja yksiköiden sieventäminen laskuissa ovat sisäänrakennettuja ominaisuuksia. 

  Symbolinen laskin auttaa tehtävien tarkistamisessa, sillä laskin osaa sieventää lausekkeita, ratkaista, integroida ja derivoida yhtälöitä symbolisesti. TI-Nspire CX CAS on suosituin värinäytöllinen symbolinen laskin. Tämä helppo- ja nopeakäyttöinen laskin on varustettu ladattavalla akulla, jolloin käyttäjä säästyy paristokuluilta ja laskimen prosessorista voidaan ottaa täysi teho irti. 

  Kun vertaat TI-Nspire CX CAS -laskimen ominaisuuksia kilpailijoiden tuotteisiin huomaat, että TI-Nspire CX CAS on ylivoimainen:

  • Iso ja tarkka taustavalaistu värinäyttö. Tämä helpottaa jokapäiväistä työskentelyä laskimen kanssa, sillä tarkalla näytöllä syötetyt laskut ja piirretyt kuvaajat näkyvät kuten niiden kuuluukin. Värinäytöt ovat syrjäyttäneet harmaasävynäytöt kaikessa muussakin teknologiassa ja nyt siis myös laskimissa. 

  • Tehokas symbolinen laskenta on TI-Nspire CX CAS -laskimessa on erittäin helppokäyttöinen ja monipuolisempi kuin muissa laskimissa. Voit käyttää CAS ominaisuuksia perinteisen laskemisen lisäksi myös kuvaajissa, geometriassa ja taulukkolaskennassa.

  • Ladattava akku. TI-Nspire CX CAS -laskimen integroitu ladattava akku säästää luontoa ja kukkaroasi paristokulujen osalta. Lataus tapahtuu suoraan tietokoneen USB-portista ja yksi lataus riittää noin kahdeksi viikoksi aktiivista laskemista. Lataustasoa on helppo seurata näytön akkusymbolin välityksellä. Laskimen mukana toimitetaan myös seinälaturi, jolla voit kätevästi ladata akun.

  • Mukana tuleva tietokoneohjelma. Voit käyttää kaikkia TI-Nspire -laskimen ominaisuuksia myös tietokoneellasi. Mukana tuleva ohjelmalisenssi mahdollistaa ohjelman asentamisen yhteen tietokoneeseen. Joissain lukoissa opiskelijat käyttävät kannettavia tietokoneitaan myös matematiikan tunneilla ja hyödyntävät TI-Nspire -ohjelmistoa opiskeluissaan.

  • Suomenkielinen käyttöliittymä. Tietokonemainen helppokäyttöinen käyttöliittymä tekee TI-Nspire käytöstä erittäin helppoa. Sinun ei tarvitse muistaa eri toimintojen syntakseja, sillä MENU -näppäintä painamalla aukeaa Suomenkielinen valikko, josta valitset tarvitsemasi toiminnon. Muiden kuin TI:n laskimissa ei ole Suomea kielivaihtoehtona!

  • Moderni. TI-Nspire CX CAS edustaa edistyksellisintä laskinteknologiaa. TI-Nspire CX CAS -laskimen käyttöjärjestelmä on päivitettävissä ja päivitykset ovat ilmaisia. Päivityksiä ilmestyy noin kaksi kertaa vuodessa. Päivitysten myötä voit olla varma, että laskimesi ei vanhene ja että voit hyvin hyödyntää sitä myös lukion jälkeisissä jatko-opinnoissa.

  • Kolmen vuoden takuu. TI-Nspire CX CAS -laskimen takuu on kolme vuotta, joten voit olla turvallisin mielin, että laskimesi toimii myös ylioppilaskirjoituksissa kolmen vuoden päästä.

  HUOM! IB -lukion loppukokeissa vaaditaan numeerinen laskin. Numeerisia vaihtoehtoja pitkän matematiikan graafiseksi laskimeksi ovat TI-Nspire CX ja TI-84 Plus.  

  Oman laskimen löydät lähimmältä TI -jälleenmyyjältäsi.
  Jos et ole varma, onko laskinkauppias valtuutettu TI-jälleenmyyjä tarkista asia meiltä texas@laskentavaline.fi 

  Halutessasi voit ostaa laskimesi suoraan myös maahantuojan verkkokaupasta: Kaupoille.fi

   

  Lisätietoja tuotteesta löydät myös valmistajan sivuilta  ja materiaalia opiskeluun: www.nspire.fi